Nyutbildad? På jakt efter ett nytt jobb? Vi söker nu en till nätverks- och Linuxkonsult!

NetIP AB är ett konsultbolag inom nät- och nätsäkerhet i Stockholmsområdet. Vi har också en egen hostingverksamhet med uteslutande nischkunder som har väldigt specifika krav på säkerhet, upptid och redundans.

Det är alltså bra om du kan lite av varje, men det viktigaste initialt är att du kan nätverksteknik och Linux riktigt bra.
Du kan ha en bakgrund som t.ex system/infrastrukturtekniker, nätverksadministratör eller utvecklare. Du kanske har många års erfarenhet av branschen, men vill bryta upp ditt 9-17-liv och ha lite mer flexibilitet? Du kanske precis har gått klart din yrkesutbildning och inte har så mycket jobberfarenhet? Det viktiga för oss är dina kunskaper, din sociala kompetens och att du har kapaciteten att kontinuerligt lära dig nya saker.

Vad kan vi erbjuda då?

Vettig lön förstås. En flexibel vardag där det går att jobba mycket hemifrån om man vill. Mycket frihet under ansvar och avspänt arbetsklimat. En hel del rätt cool teknik bitvis. Kreativitet och uppfinningsrikedom värdesätts.

Vår nya medarbetare ska ha en bra combo av nedanstående kunskaper med sig i bagaget.

Du har en högskoleutbildning inom IT eller motsvarande kunskap förvärvad genom arbete
Du förstår OSI-modellen och kan switching/routing/firewalling
Du kan NAT och VPN/IPsec
Du har jobbat med felsökning i företagsnätverk
Du har jobbat med all möjlig nätverksutrustning av olika fabrikat - Switchar, routrar, brandväggar, etc
Du har jobbat med trådlösa WLAN-system
Du kan drifta virtuella linuxsystem, främst Ubuntu
Du har jobbat med databaser typ MySQL/MariaDB/MongoDB
Du har jobbat med webbservrar och reverse proxies, främst NGINX

Annat som värderas högt av oss:

Kunskaper om lastbalansering och dynamisk routing
Kunskaper om NGFW och IPv6
Kunskaper om High Availability-system
Kunskaper om certifikathantering/PKI
Olika tekniker för nätverksautentisering (t.ex. LDAP, 802.1x, Captive Portal)
Certningar inom nätverksteknik virtualisering och säkerhet
Kunskaper om diverse säkerhetsprodukter (tex Security Onion, Open VAZ, Bro etc)
Kunskaper om pentestning och verktyg för detta (t.ex. Metasploit Framework etc)
Kunskaper om Galera-klustring, automation (Ansible etc) och SAN/NAS storage (NFS/ISCSI/CIFS)
Kunskaper om programmering, gärna Python
Kunskaper om diverse MS-system (AD/SQL/NPS/EXCHANGE etc)
Erfarenhet av VmWare eller andra virtualiseringsplattformar
Bra dokumentations-skills - I textform/Visio
Kunskaper om övrig FOSS, t.ex. UNIX (OpenBSD, FreeBSD etc) är också meriterande

Jobbet kräver att du har B-körkort.
Du måste ha svenskt medborgarskap.
Du måste kunna prata och läsa/skriva begriplig svenska och engelska.

Vi ser gärna du har arbetat med lite av varje inom IT, och sen specialiserat dig. Generell kunskap och förståelse om olika system och hur de utbyter information med varandra är väldigt viktigt och en bristvara i vår bransch. Det är i gränsytorna mellan olika system och områden som det ofta blir problem.

Större delen av vår arbetstid går åt till att felsöka nåt som inte fungerar. Det är viktigt att hålla huvudet kallt, vara saklig och dokumentera vad man gjort och testat. Ibland måste du prata med tekniker på andra företag och samarbeta om lösningar på problemen på det sätt som är bäst för kunden. Ibland jobbar vi ute hos kunderna. Det är därför viktigt att vara punktlig och att försöka vara behjälplig i möjligaste mån. Kunden måste förstå varför du är där, vad du gör och varför. Arbetet hos/åt kunderna är bundet av sekretessavtal, så du kan inte prata om det med utomstående. Du kommer i ditt arbete hos oss att möta alla möjliga personlighetstyper, och du förväntas kunna samarbeta med dom så gott det går. En annan del av jobbet är att hantera pågående projekt i hostingen och ta hand om ärenden som kommer in från kunderna. Du kommer också att ingå som tekniker i andra projekt ute hos kunderna, där du är med och bestämmer tågordningen för din del av arbetet, t.ex. migrera till nya brandväggar, eller designa och bygga om nätverk. Vi har roterande jourveckor (c:a 1v/månad) där vår SLA stipulerar att felsökning ska kunna påbörjas inom två timmar mellan 06.00-22.00. Under dessa veckor måste du vara inom 2h från Stockholm för att kunna hantera ett "worst case scenario", dvs att du måste åka ut och fixa något. Räkna med kvällsjobb nån gång i månaden. Nattjobb några gånger per år.

Eftersom vi är ett litet företag är det extremt viktigt att vårt team fungerar i varje läge. Vi kan komma att tillämpa provanställning. Bra referenser från tidigare arbetsplatser eller från någon som vi respekterar väger förstås väldigt tungt.

Låter det som något för dig? Maila rekrytering@netip.se med din ansökan, ditt cv, aktuella referenser och allt övrigt som du pysslar med som kan vara av intresse för oss. Var beredd på att vi kommer att testa dina kunskaper om du blir kallad till intervju! Allt som skickas in till oss kommer att gallras så snart det är möjligt, ingenting kommer att sparas efter att rekryteringen är klar. Mailadressen kommer bara att vara öppen så länge som jobbet är aktuellt.

Vi avböjer vänligen men bestämt all kontakt från rekryteringsfirmor och andra som inte avser söka tjänsten, samt de som saknar de nödvändiga kunskaper som vi beskrivit ovan.

NetIP AB värnar om din integritet. För mer information om hur vi hanterar e-post etc, vänligen besök: https://www.netip.se/dataskyddspolicy