Vi har mångårig erfarenhet av olika typer av nätverk och kan erbjuda konsulttjänster av installation, konfigurering, underhåll och felsökning i följande nätverkskategorier:

Ethernet

Idag använder i princip alla system nätverket hela tiden. När mycket data skickas mellan många olika system ger det också många möjliga felkällor. NetIP kan hjälpa er att felsöka och diagnostisera ert nät. VI kan också hjälpa er att designa och bygga stabila och säkra nät efter era kravställningar.

Vi har mångårig erfarenhet av komplexa L2/L3/L4-nätverk i kritiska miljöer där inga driftstörningar är acceptabla.

Vår filosofi är att förenkla och avlasta nätverket genom skalskydd, separation, kontroll och centralisering. Nätverket är till för legitim trafik, allt övrigt ska inte komma vidare längre in i nätverket. Detta gör att ingen bandbredd slösas, och man undviker attacker och överbelastningsproblem.  Vidare kan man göra nätverket så dynamiskt och skalbart som möjligt genom att styra åtkomsten med hjälp av tilldelade roller.

Ett rollbaserat nät ger er IT avdelning möjligheten att styra stora delar av ert nätverk via AD och GPO:er, utan inblandning av någon nätverksadministratör. Kontakta oss om du vill veta mer, vi förklarar gärna!

Vi har lång erfarenhet av att hjälpa bostadsrättsföreningar att bygga sitt egna nätverk och koppla på de leverantörer man vill kunna erbjuda till sina hyresgäster. VI har nöjda kunder och goda referenser!

Trådlösa nätverk

Trådlösa nät erbjuder oftast en utmaning för företaget, oavsett storlek. För att förenkla företagets mobila dataanvändning kan vi hjälpa er att bygga upp ert trådlösa nät med branchens ledande produkter. Det är lätt att tro att ett nytt trådlöst nätverk innebär en stor punktinvestering, men det behöver inte alls vara så. Vi kan hjälpa er att hitta rätt dimensionering baserat på era behov.

VI har kunder som har allt mellan 1-500 accesspunkter och 5 - 5000 användare.

I större nätverk kan man enkelt kontrollera och administrera accesspunkterna med hjälp av en centraliserad controller.

Vi arbetar med trådlös utrustning som klarar av att hantera belastningen och utmaningarna med BYOD, och som kan tvätta trafiken innan den släpps in i det centrala nätverket. Vi hanterar trådlöst med samma filosofi som ethernet: Skalskydd, separation, kontroll och centralisering.